Vierde editie Meerwandelen op 21 mei

Ron Amesz

Er zijn veel redenen om 21 mei mee te doen aan Meerwandelen. Er zijn wandeltochten mogelijk van vijf, tien, vijftien of 25 kilometer.

.Zo wordt vanuit startpunt De Olmenhorst bij Lisserbroek een aardig stukje meegepikt van het zuidelijke stukje polder. De kortste afstand is bovendien rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Verder is wandelen goed tegen de stress en vermindert volgens onderzoek een half uur stevig wandelen per dag de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk.

Ook spekken deelnemers een goed doel: de strijd tegen darmkanker. Jaarlijks wordt die ziekte bij meer dan 12.000 Nederlanders geconstateerd. Vier op de tien overleeft dat nu nog niet. Maar de Stichting Pixels tegen Darmkanker hoopt dat beeld flink bij te stellen, onder meer door vroege opsporing en meer voorlichting.

Voorzitter is Hoofddorper Marthen Bakker die zijn vader Jaap eind vorig jaar aan de ziekte verloor. Wie niet kan meewandelen, kan een bijdrage aan de stichting ook overmaken op rekeningnummer 102931844 ten name van Activiteiteitenfonds Lionsclub Haarlemmermeer, onder vermelding van Meerwandelen/pixels tegen darmkanker.

Voorinschrijving kost 5 euro en is tot en met 19 mei mogelijk via website www.meerwandelen.nl. Kosten inschrijving ter plekke op 21 mei: 6 euro. Er kan worden gestart tussen 9.00 en 13.00 uur. Finishen kan tot 17.00 uur.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.