Internetsmaad jegens Wieringer om erfenis tante leidt tot werkstraf

Hippolytushoef

Johannes M. (59) uit Dongen is veroordeeld tot tachtig uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens smaad. Hij heeft op internet een familielid uit Hippolytushoef uitgemaakt voor erfenisfraudeur.

M. is bekend als uitgever van het omstreden ’Verboden dagboek van Maaike Vaatstra’ (over moord op Marianne Vaatstra in 1999).

Testament

Volgens hem heeft een oom uit Hippolytushoef hun tante er met dwang en bedreiging toe bewogen haar testament te wijzigen, jaren voordat zij in 2011 kwam te overlijden. De oom en diens vrouw kregen zo tonnen, M.’s echtgenote een fooi.

Op de website www.tantejane.nl sprak M. van ’De grootste erfenisroof ooit in Noord-Holland’. Bewijzen heeft hij niet, aldus de Haarlemse rechtbank. Evenmin heeft hij aangifte van fraude gedaan of een civiele zaak aangespannen. Ook moet hij de oom duizend euro smartengeld betalen.

Hoger beroep

De aanklager eiste eerder 120 uur werkstraf, waarvan tachtig uur als stok achter de deur, plus 2500 euro smartengeld. M. heeft al tijdens het proces aangekondigd in hoger beroep te gaan en dan getuigen mee te brengen.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.