Dieven in Den Helder op heterdaad betrapt

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Den Helder drie mannen uit Utrecht aangehouden voor het plegen van diefstal.

De politie zag om 03.15 uur een personenauto met gedoofde verlichting bij een toegangshek van een bedrijventerrein langs de Rijksweg in Den Helder staan. De agenten wilden het voertuig en de twee inzittenden hiervan controleren omdat ze de parkeerplek vreemd vonden.

Echter toen de vermeende dieven de politie zag keerde het voertuig en reed met hoge snelheid weg in de richting van de Ravelijnweg. Het stopteken dat de agenten maakten werd genegeerd, waarna er een achtervolging met hoge snelheid ontstond.Op de Industrieweg stopte de bestuurder van het voertuig abrupt en de twee mannelijke inzittenden probeerden snel van positie te wisselen. De politie zag dit echter en hierop gaf de feitelijke bestuurder toe dat zijn rijbewijs was ingenomen.De agenten hielden hem daarop aan wegens het negeren van het stopteken en het rijden terwijl het rijbewijs was ingenomen. De meldkamer assisteerde de politie door het kenteken en de personen na te trekken.Andere agenten vertrokken inmiddels ook naar het bedrijventerrein om de situatie daar beter te bekijken. Daar troffen zij nog een persoon aan die vermoedelijk ook inzittende was geweest van de auto en daar achter was gebleven toen de achtervolging begon. Op het bedrijventerrein ontdekten zij vervolgens dat er bij een vrachtwagen was ingebroken en dat er diverse deuren op het terrein openstonden.

Het bleek dat de drie mannen vermoedelijk op heterdaad werden betrapt bij het plegen van inbraken/diefstallen op het terrein. Alle verdachten hadden meerdere, en diverse, antecedenten op hun naam staan.

Alle drie de verdachten zijn aangehouden, de auto en diverse, onder de verdachten gevoerde, goederen zijn in beslag genomen. Kort hierop kon de politie ook personen bereiken die aangifte bij hebben gedaan.

De zaak wordt door ons verder onderzocht en er wordt sporenonderzoek verricht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.