Raad wil prijs weten als Beverwijk stopt met grote projecten

beverwijk

Wat kost het als Beverwijk stopt met de grote projecten, die de stad moeten revitaliseren? Die vraag deponeerde de gemeenteraad op het bordje van een zeer onwillig college van b en w. Binnen vier maanden wil de raad antwoord hebben. 

Behalve de PvdA stemden alle politieke partijen dinsdag voor een motie van GroenLinks, die de kosten van de grote projecten heel helder in beeld wil krijgen. Van álle projecten, ook die voorheen van elke bezuiniging of uitstel waren uitgezonderd. Dus ook, zeer tegen het zere been van wethouder Maarten Dijkshoorn, het project mytylschool Heliomare, ook het Aagtenpark, ook zelfs het reeds in aanbouw zijnde stadhuis. De gemeenteraad wil alle informatie op een rij, om over een paar maanden te beslissen welke projecten eventueel worden uitgesteld of helemaal niet doorgaan.

Een motie van die strekking werd dinsdagavond door alle partijen behalve de PvdA gesteund, ondanks een laatste handreiking van Dijkshoorn dat hij wel wilde kijken of de Heliomare-school wat goedkoper kan. Het dalende leerlingenaantal zou dat mogelijk maken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.