Luchtdicht bewaren

© HSPublicity

Apparaten om producten vacuüm te verpakken, dat is de specialiteit van het Amerikaanse FoodSaver.

Deze vacuümsystemen zijn in eerste instantie ontworpen om etenswaren zonder conserveringsmiddelen veel langer vers te houden. Ze bieden echter ook mogelijkheden voor het populaire ‘sous vide’ koken en marineren. Het handzame model FreshSaver maakt luchtdicht verpakken van ingrediënten en etenswaren nu ook toegankelijk voor de thuiskok.

Het FoodSaver-vacuümsysteem onttrekt lucht uit speciaal ontworpen zakken en voorraadbussen zodat de smaak, de structuur en de voedingswaarde van de producten langer behouden blijft. Dankzij deze bewezen vacuümtechniek blijft voedsel zonder conserveringsmiddelen tot vijf keer langer vers en smakelijk.

Bij het zogenoemd sous vide koken, worden vis, vlees of groenten vacuüm verpakt en ondergedompeld in een bak met warm water of gegaard in de (stoom)oven. De temperaturen zijn veel lager en de bereidingstijd langer dan bij traditioneel koken. Het resultaat is een perfect gegaard product met meer smaak, kleur, aroma, vocht en voedingsstoffen. Ook het marineren van vlees of vis gaat snel en efficiënt in een vacuümzak. Het vlees en de vis worden immers perfect omsloten met de marinade waardoor deze snel en rondom intrekt. Zo wordt de marineertijd aanzienlijk bekort.

Het FoodSaver-assortiment bestaat uit een handmodel (FreshSaver) en drie modellen vacuümsystemen (Basic Line, Premium Line, Top Line).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.