IJmonder van het Jaar: Spannende strijd om finaleplaatsen

Jaap Bos is de enige Uitgeester die strijdt om een finaleplek.

Jaap Bos is de enige Uitgeester die strijdt om een finaleplek.

Annemiek Jansen
IJmond

Alex van Luijn (752 stemmen) uit Beverwijk en Marie-José Schelvis (900 stemmen) uit IJmuiden gaan ruim aan kop in de verkiezing voor IJmonder van het Jaar 2015.

Toch is de strijd om deelname aan de finale op maandag 25 januari nog verre van gestreden. Leo Tillmans uit Heemskerk heeft zich steviger in de top vijf geworsteld. Met 270 stemmen staat hij nu op een derde plek. Hij wordt op de voet gevolgd door Beverwijker Rob Keesen (225 stemmen ) en Jaap Bos uit Uitgeest (212 stemmen).

Mark Moreels staat nu met 186 stemmen op een ondankbare zesde plaats die geen recht geeft op een finaleplek. En hij moet ook nog oppassen voor Meta Bison die met 178 stemmen in zijn nek hijgt. Kort daarop volgen Cor Oudendijk en Dieneke Smit. Ook voor Gitta Schweitzer en Claudia Oudshoorn is de top-5 zeker niet onhaalbaar. Stemmen kan tot 14 januari, via dezew site. Onder de button IJmonder van het Jaar vind je het stemformulier.

Tijdens de finale-avond kiest een jury de winnaar uit de zes finalisten. De zesde finaliste is Sharona Dekker uit IJmuiden. Zij is gekozen op de lezersdag van deze krant.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.