Elsje reikt zelf het eerste album uit

Elsje reikt zelf het eerste album uit
Blije gezichten bij de presentatie van het nieuwe album van (vlnr) Elsje, Eric Hercules, Frank Spooren en Gerben Valkema.
© Foto René Pop
Den Burg

Het leek Eric Hercules en Gerben Valkema een goed idee om het eerste exemplaar van hun stripalbum Elsje op Texel uit te reiken aan Frank Spooren, directeur van de VVV op het eiland.

Eén persoon was het daar niet mee eens: Elsje zelf, die brutaal naar voren sprong, het album uit de handen van haar geestelijke vaders griste om het na een verontwaardigd ’Waarom zouden jullie dat doen? Het zijn mijn selfies’, zelf aan de directeur te overhandigen.

Het album werd woensdag gepresenteerd, uiteraard op Texel waar Elsje woont, al zijn veel van haar belevenissen ‘universeel’. De specifiek Texelse zijn nu bijeen gebracht, in het Nederlands én het Duits (Elske auf Texel).

Rob van Bavel, de uitgever waar Elsje onderdak vond voor de verspreiding van haar avonturen, vertelde al vijftien jaar met plezier naar Texel te komen, twee á drie keer per jaar. En dat is langer dan Elsje bestaat.

Van Bavel: ,,Tien jaar geleden werd hier op papier een meisje geboren, dat zoveel beleefd, daar kun je een boek mee vullen.’’ Hij had ook boeken kunnen zeggen, het is inmiddels een indrukwekkende serie.

Elsje op/auf Texel is in heel Nederland te verkrijgen. Op Texel is het op meer plaatsen te koop: bij boekhandels, supermarkten, Ecomare, Juttersmuseum Flora, Stayokay en de VVV.

Valkema en Hercules hadden vervolgens nog een drukke middag met signeren bij de VVV, Albert Heijn en de Jumbo in Den Burg. Daar deed Elsje niet aan mee. Achter een tafeltje zitten schrijven doet haar teveel aan school denken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons