Team Alkmaar tevreden terug van ICG in Kaunas

Alkmaar

Met vijf medailles op zak is de Alkmaarse delegatie zondag weer huiswaarts gekeerd van de 51e International Children's Games in Kaunas.

Met uitzondering van de Spelen twee jaar geleden in Alkmaar, waar de organisator aan alle onderdelen mocht deelnemen en er geen beperking was in de hoeveelheid deelnemers, was de trip naar Litouwen de meest succesvolle deelname aan de ICG Zomerspelen door een Alkmaarse delegatie.

Judocoach Linda Klaver was uiteraard zeer tevreden. Alle zes de deelnemers hebben zich weten te plaatsen voor de finale of de kleine finale en uiteindelijk werd er met vijf medailles huiswaarts vertrokken in een deelnemersveld met sterke judoka's uit Oost-Europa en Azië. Het grote verschil werd gemaakt door de scherpte bij de judoka's.

De beachvolleybalcoaches Arjen Brouwer en Esther Kiewitt toonden zich na afloop ook tevreden met het verloop van het toernooi. Beide Alkmaarse teams hadden pech met de loting, waardoor de eindklassering geen goede afspiegeling was van de verhoudingen. Zo troffen de meisjes in de poule de uiteindelijke finalisten, waardoor eremetaal niet meer mogelijk bleek.

Ook op ander gebied was er succes voor de Alkmaarse delegatie. Paul Bollen, drijvende kracht achter de Alkmaarse deelnames aan de ICG, is verkozen tot lid van de technische commissie van het kleine broertje van het International Olympisch Commitée (IOC).

Zaterdagavond is tijdens de feestelijke sluitingsceremonie in Kaunas de ’olympische’ vlag overgedragen aan Jeruzalem. In de hoofdstad van Israël zijn volgend jaar de IGC.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen