Pincho’s proeven

Culinaire fijnproevers zorgen dat ze van 17 tot en met 25 april in Navarra zijn. Dan vindt in deze Spaanse regio namelijk de ‘Semana del Pincho’ plaats, een jaarlijks terugkerend evenement dat volledig in het teken staat van de ‘petite haute cuisine’. Bovendien strijden meer dan negentig restaurants, bodegas en tabernas tijdens deze week om de prijs voor de beste pincho.

Pincho is de term voor een klein hapje, een soort tapas, in het noorden van Spanje. De hapjes hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot verfijnde culinaire hoogstandjes waarbij bijzondere smaken, geuren en texturen worden gecombineerd. Een pincho komt uiteraard het best tot zijn recht als er ook een overheerlijke wijn uit Navarra bij genuttigd wordt. Het moge duidelijk zijn: de ‘Semana del Pincho’ is een must voor iedereen die van lekker eten, drinken en gezelligheid houdt. Om bezoekers van het evenement een handje te helpen, heeft de horecabond in Navarra een gids gepubliceerd met een speciale pincho-route door de regio. Deze vermeldt de tabernas en restaurants per gebied, plus hun openingstijden en specialiteiten. Eet smakelijk! Kijk voor meer informatie over de ‘Semana del Pincho’ op www.semanadelpincho.es.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.