55-plussers aan slag bij Landsmeerders in Bistro-Noord

Redactie Waterland
Landsmeer

Bistro-Noord van de Landsmeerse broers Evert en Hugo te Pas werkt met voormalige werkloze 55-plussers.

Het nieuwe horecabedrijf op het trendy NDSM-terrein in Amsterdam-Noord heeft twee ervaren horecamedewerkers uit de kaartenbak van het UWV in dienst genomen: kok Han Schuiten (56) en gastheer Wout Uythoven (60). ,,Wij werken graag met deze mensen, omdat zij hun enorme vakkennis kunnen overdragen op de leerlingen van het ROC die bij ons worden opgeleid’’, licht Hugo te Pas toe. ,,Ook onze klanten hebben liever een deskundige gastheer aan hun tafel dan een snotaap.’’

Acht jaar dreven gastheer/sommelier Hugo en chefkok Evert met succes hun restaurant te Pas aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Ze verkochten het december vorig jaar omdat ze toe waren aan iets nieuws.

De broers Te Pas werken ambachtelijk. ,,We maken alles zelf, er komt niets uit een blik of pakje’’, zegt Hugo.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.