Bevrijding

Arnold Aarts

Het zijn geruchten waar Robert Mühren vrolijk van wordt. Als de gehuurde Lars Veldwijk komende zomer vertrekt bij PEC Zwolle, wordt de 26-jarige Volendammer gezien als belangrijkste kandidaat hem op te volgen.

Het zou een bevrijding zijn voor Mühren, die bijna twee jaar geleden met zoveel verwachtingen naar Alkmaar kwam. Maar vorig seizoen kreeg Aron Jóhannsson de voorkeur en dit seizoen wordt zijn speeltijd geminimaliseerd door ene Vincent Janssen.

Na het bekerduel met Kozakken Boys in december liet Mühren iets van zijn frustratie blijken. Als invaller had hij zojuist zijn ploeg naar de volgende ronde gebracht. Eerst werd hij onderuit gehaald (strafschop Gouweleeuw) en daarna had hij de 1-3 binnengeschoten.

Hij vertelde in Werkendam een eerlijke kans te willen. En het vertrouwen van de trainer te missen. Het liefst wilde hij worden verhuurd, er was interesse genoeg. Maar AZ liet hem niet gaan. „Want dan moeten we iemand van zijn niveau terughalen en die is op de markt niet beschikbaar”, legde Max Huiberts uit.

Maandag scoorde Mühren weer, voor Jong AZ. Bij de beloften loopt de spits bijna één op één (acht uit tien), waardoor de eerste divisie lonkt. Maar dat niveau kent Mühren wel. En dat weet Ron Jans maar al te goed.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen