Veel zzp'ers hebben financiële buffer

© HSPublicity

Twee derde van de zzp’ers (64 procent) kan eventuele inkomstenderving in de toekomst opvangen. De helft van de zzp’ers (49 procent) heeft geld op de bank staan. Ruim een derde (35 procent) heeft (ook) geld in het eigen huis zitten. 12 procent heeft (daarnaast) geld belegd in aandelen, obligaties en dergelijke. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Eén op de vijf zzp’ers die een buffer heeft, denkt hiermee meer dan vier jaar te kunnen overbruggen. Ongeveer de helft (44 procent) van de ondernemers verwacht hiermee maximaal twaalf maanden te kunnen overbruggen. Zzp’ers die in 2007 of later zijn gestart hebben vaker een financiële buffer van maximaal drie maanden.

Als het helemaal mis zou gaan met het eigen bedrijf, dan heeft ruim de helft (55 procent) van de zzp’ers een partner met eigen inkomsten om op terug te vallen. Een op de acht zzp’ers (12,5 procent) is een zogenoemde hybride ondernemer en heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap ook loon uit een (parttime) baan. Een kwart (24 procent) van de zzp’ers heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap géén andere bron van inkomsten.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.