Westeinde dicht, brug Westdorppad open

Gerard van Engelen
enkhuizen

Het Westeinde tussen Enkhuizen en Bovenkarspel is nog tot het einde van de middag afgesloten. De toplaag van het asfalt wordt vervangen. Naar verwachting is de weg rond 16 uur weer geopend.

Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen overigens wel van het hele Westeinde gebruikmaken. Fietsers en bromfietsers moeten wel lopend langs de werkzaamheden die dinsdag zijn begonnen. De toplaag van de weg is afgefreesd en met een nieuwe asfaltlaag bedekt. Na enige tijd wordt de belijning aangebracht op de nieuwe asfaltlaag. Voordat dit kan gebeuren, moet de weg eerst ingereden zijn door het verkeer.

De brug aan het Wethouder Westdorppad – Brug 48 – in Enkhuizen is weer open. Sinds 28 februari was de brug dicht vanwege een flinke onderhoudsbeurt. Zo werden de steunpalen gerestaureerd en is het brugdek vervangen. Ook de brugleuningen en langsliggers (verstevigende balken) zijn vernieuwd. De opening liep twee weken vertraging op. Dat kwam doordat de weersomstandigheden enige tijd niet goed genoeg waren om de slijtlaag aan te brengen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.