Verkoop 17 appartementen Westerdijk Hoorn start in mei

De gevelrij oogt als vijf losstaande panden© Illustratie TPAHG

Eric Molenaar
Hoorn

De gevelrij oogt als vijf grote panden met een rijke uitstraling. Achter die gevels gaan straks zeventien appartementen schuil. Het appartementencomplex komt aan de Westerdijk, op de plek van de zeven pandjes 137 tot en met 149. Het gaat in de loop van mei in de verkoop.

Ontwikkelaar is Bukom BV, van Pierre Komen. Hij is negentien jaar bezig geweest om het rijtje verouderde woningen te vergaren. ,,Voor sommige dingen moet je een lange adem hebben.’’ Met de laatste eigenaar van de zeven is de regeling getroffen dat die in een van de appartementen terugkeert.

Komen is tevreden, hij vindt het ontwerp, van TPAHG Architecten, een ’verrijking’, en goed passend in de compleet nieuwe gevelrij die aan de Westerdijk ontstaat met de andere plannen die in ontwikkeling zijn. Voor het appartementencomplex van Bukom is nog geen naam, suggesties zijn welkom. Kingma Makelaars heeft de verkoop in handen. Het plan is ontwikkeld na overleg met de gemeente. Het bestemmingsplan staat geen groot woongebouw toe, vandaar dat de architect met het ontwerp de illusie wekt van vijf losstaande panden. De ingang komt aan de Geldersesteeg. De toegang tot de parkeerkelder onder de panden komt aan de kant van Westerhaven. Die biedt plaats aan veertien auto’s, terwijl acht auto’s van bewoners op straat mogen parkeren op basis van de rechten van de huizen die worden gesloopt.

De omgevingsvergunning moet nog worden verleend. Daar staat een termijn van 26 weken voor. De verkoop gaat dan ook van start onder de ontbindende voorwaarde dat de omgevingsvergunning wordt verstrekt.

Volgens Pierre Komen biedt het plan ’voor elk wat wils’. Qua grootte zijn de appartementen tussen de 70 m2 (twee kamers) en 115 m2. De prijzen variëren van 260.000 euro vrij op naam zonder parkeerplaats, tot rond de 5,5 ton. Twee van de drie appartementen op het hoogste niveau zijn gereserveerd, een is nog beschikbaar. De woningen worden zonder keuken, maar met sanitair opgeleverd. De koper kan nog invloed hebben op de indeling. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor informatie, via www.kingmamakelaars.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen