Trein ramt strooiwagen van gemeente Zaanstad

Zaandijk

Een trein heeft zondagmorgen even na elf uur een strooiwagen van de gemeente Zaanstad geramd op de overweg Guisweg in Zaandijk. De strooiwagen raaktde zwaar beschadigd. De twee inzittenden van de strooiwagen waren snel voor de botsing met de trein uitgestapt en kwamen met de schrik  vrij.

De twee medewerkers van de gemeente Zaanstad wilden met de strooiwagen de spoorwegovergang oversteken. Zij kwamen met de auto in een slip en raakten vervolgens de installatie van een van de spoorbomen. Omdat een trein naderde gingen de spoorbomen dicht en raakte de strooiwagen opgesloten.

De twee inzittenden verlieten de auto een zagen dat de trein de strooiwagen ramde. De strooiwagen en schuiver werden weggeslingerd. Een spoorboom werd totaal vernield.

Spoorwegbeheerder ProRail liet snel materiaal en personeel overkomen om de schade te herstellen.  Het treinverkeer tussen Wormerveer en Zaandijk bleef tot ongeveer een uur. gestremd

Met behulp van verkeersregelaars kwam het treinverkeer toen weer op gang. Ook het autoverkeer kon vanaf  twee uur weer van de spoorwegovergang gebruik maken. ProRail-medewerkers herstellen vanaf zondagavond zeven uur de schade aan de installaties bij de spoorwegovergang.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.