Prorail past treinperrons Zaandam aan

Prorail past treinperrons Zaandam aan
Instappen moet door aanpassen perronhoogte makkelijker worden.
© Archieffoto
Zaandam

Prorail gaat de perrons van treinstation Zaandam aanpassen. De werkzaamheden gebeuren zoveel mogelijk ’s nachts om hinder voor treinreizigers te voorkomen, maar in het weekend van 10 en 11 september heeft het werk ook effect op het treinverkeer.

Waarschijnlijk zullen er van zondagochtend 1 uur tot en met maandagochtend 5 uur geen of minder treinen rijden, omdat er vanaf het spoor wordt gewerkt, zegt een woordvoerster van Prorail. De exacte gevolgen voor de dienstregeling zijn tien dagen voor aanvang van het werk te vinden op de reisplanner van NS. Daar zal ook staan of er bussen worden ingezet.

De perrons worden op gelijke hoogte gebracht met de vloer van de treinen, om het instappen te vergemakkelijken voor gehandicapte reizigers. De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 21 augustus. Reizigers merken daar niet zoveel van, omwonenden krijgen te maken met meer verkeersdrukte. Aan de Houtveldweg richt Prorail een depot in voor bouwmaterialen. Zodra de perrons zijn aangepast, worden tot en met 6 oktober de perrons herbestraat en de bankjes teruggeplaatst.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons