’Moedwillig vandalisme’ bij inbraak eenzaam minihuisje Den Helder

Hedzer Faber
Den Helder

De deur was ingetrapt, binnen alles besmeurd. Tampons op de vloer, sigarettenpeuken, de brandblusser leeggespoten en eieren gegooid. ,,Moedwillig vandalisme’’, concludeert tiny house-bewoonster Marjon Hoekstra.

Zij en man Marcel Hoekstra hadden net geconcludeerd dat het reuze meeviel met de narigheid die hen was beloofd in hun nieuwe woonomgeving; de Falgatuinen. Tot afgelopen weekend het eerste ’tiny house’ van Den Helder door naar verluidt een groep van tientallen jonge vandalen onder handen werd genomen. Er lijkt op het eerste oog niks gestolen. Woningstichting Den Helder heeft gisteren de sloten vervangen.

Het echtpaar was dit weekend zelf een nacht terug naar de Achterhoek, waar het stel vandaan komt. Permanent wonen in de Falgatuinen zit er nog niet in omdat er nog geen stromend water of waterafvoer geregeld is. Dat heeft wat administratieve voeten in de aarde, in januari moet het geregeld zijn.

Marjon Hoekstra: ,,Hoe het in de tussentijd moet, daar moeten we het nog maar eens over hebben.’’ Want het minihuisje staat nog eenzaam en alleen in het landschap. Op termijn moeten er meer kleine huisjes komen. ,,Maar voor nu: eerst maar eens goed schoonmaken en klaarmaken voor Almere, volgende week. Daar gaat-ie heen voor de Tiny House Nederland Jamboree. Vanwege dat vertrek hadden we er net allemaal spulletjes uitgehaald. Achteraf gezien was dat een geluk bij een ongeluk. Maar het blijft een domper.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.