Weg naar Rio 2016 begint op A10-West

Verslaggeving
Amsterdam

'De Eretribune' is de naam van een nieuwe topsportcampus aan de A10-West in Amsterdam. Ruim honderd jonge rugbyers, zwemmers, zeilers en klimmers wonen, eten en sporten in dit nieuwe gebouwencomplex van woningcorporatie Ymere, Topsport Amsterdam en klimhalexploitant Mountain Network.

Amsterdam is één van de vier Nederlanse centra voor topsport en onderwijs (CTO). De drie andere zijn Heerenveen, Papendal en Eidnhoven. Hier moeten jonge, ambitieuze sporters alles vinden wat zij nodig hebben om de top te halen: onderwijs, sportverenigingen, trainingscentra, (para)medische en maatschappelijke begeleiding. Om een CTO te zijn, moeten die voorzieningen allemaal binnen een kwartiertje te befietsen zijn, zegt woordvoerder Frank van Rooijen van Topsport amsterdam.

bij de bouw van topsportcampus De Eretribune werkte Topsport Amsterdam nauw samen met woningcorporatie Ymere en klimsportcentrum Mountain Network.. Een deel van de nieuwe flat De Tribune in Amsterdam-West kreeg 102 appartementen voor studerende topsporters. Daarnaast realiseerde Mountain Network aan de Laan van Spartaan een klimhal, een restaurant en een krachtsportcentrum.

De appartementen zijn gemiddeld 38 vierkante meter groot en de huur varieert van 480 tot 700 euro. Topsport Amsterdam controleert of de aspirant-huurders echt topsporters zijn en verzorgt de toewijzing.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.