Sprinklers in slechts één van afgebrande HVC-loodsen

© DNP.NU / Bas Witvliet

Martijn Gijsbertsen
middenmeer

In slechts een van de afgebrande sorteerhallen van HVC in Middenmeer zaten sprinklers. In het andere, oudste, gebouw zaten ze niet. Dat was bij de bouw van die loods nog niet verplicht, zo schijnt.

De brand moet vliegensvlug om zich heen hebben gegrepen. Nadat een medewerker alarm had geslagen, stond de boel in mum van tijd in lichterlaaie.

Terwijl specialisten van de verzekering - al dan niet met mondkapjes - vrijdag een kijkje bij de brandresten nemen, brengt een heftruck extra afzethekken. Want pottenkijkers mogen niet in de buurt van de verwoeste hallen komen.

HVC-medewerkers in Middenmeer zijn de dag na de brand bij de afvalverwerker aangeslagen, maar zitten ondanks de impact en gevolgen vol positieve energie.

,,De sfeer is anders, iedereen heeft het erover en is er druk mee. Maar we zetten er wél met zijn allen de schouders onder’’, aldus woordvoerster Monic van Eerden.

,,De dienstverlening gaat door. Alles is daarop gericht. Gisteren (donderdag, red.) was een verdrietige dag, vandaag lossen we problemen op. We brengen, verwerken en sorteren huisvuil en plastic voorlopig op andere HVC-locaties. Die capaciteit is er, gelukkig.’’

,,We beginnen met het opruimen van de resten, het puin, zodra duidelijkheid bestaat over schade-omvang en oorzaak. Dat is vermoedelijk broei, maar dat wordt regelmatig op een dag gemeten.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.