Hof: ’Bestuur Stichting Loterijverlies terecht geschorst’

Ferdy Roet
© Archieffoto
Amsterdam

Het bestuur van de Stichting Loterijverlies - de stichting die honderden miljoenen euro’s claimt van de Staatsloterij - blijft geschorst. Dat heeft het Gerechtshof in Amsterdam bepaald.

Volgens het Hof geven de financiële transacties van Loterijverlies BV aanleiding om te veronderstellen dat het geld van de circa 194.000 deelnemers aan de Stichting Loterijverlies op een onjuiste wijze is besteed.

Het gaat om miljoenen euro’s die aan bv’s van Loterijverliesoprichter Ferdy Roet op Guernsey en The Isle of Man zijn overgemaakt.

Het stichtingsbestuur moet er volgens het Hof op toezien dat de financiële transacties van Loterijverlies BV plaatsvinden in het belang van de deelnemers. Het vermoeden dat dit niet is gebeurd, is volgens het Hof niet weggenomen.

Het Hof vindt de beslissing van de rechtbank om de bestuurder te schorsen juist. Tijdelijk bewindvoerder Erik van den Emster - die volgens Roet optreedt voor een partij die claimzaak van Loterijverlies zou willen ’kapen’ - mag blijven zitten. Hiervoor moet Roet weer bij de rechtbank zijn.

Roet noemt de uitspraak ’belachelijk’. ,,Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. Ik zet de procedure tegen de Staatsloterij voort hoeveel geld er ook in kas is.’’

Dat zijn bedrijfsstructuur met allerlei bv’s op Guernsey en The Isle of Man niet vertrouwenwekkend is, bestrijdt hij. ,,Nederland zit in de top drie van belastingparadijzen.’’

Meer nieuws uit Metropool

Meest gelezen