Kreileroord heeft weer eerste elftal

Redacteur Schagen
Kreileroord

Kreileroord kan komend seizoen weer een eerste voetbalelftal opstellen. En laat daarmee een lang gekoesterde wens van Henk van Bodegom in vervulling gaan. De voorzitter en onvermoeibare motor achter de kleine dorpsclub hoeft niet langer meer op te leiden voor DWOW, de buurman die voetbal in de vierde klasse garandeert.

Sterker, de goede banden met Wieringerwerf hebben mede geleid tot de herintrede van Kreileroord één in de zesde klasse. Bram de Jong, Marco Keuken, Kevin van der Linde en Dennis Zee hebben tot en met de E’tjes in hun eigen dorp gevoetbald. En werden vervolgens volwassen bij DWOW. Als mannen keren ze terug om het oude nest weer kleur te geven.

In maart van dit jaar kreeg Van Bodegom de eerste signalen dat het voor zijn club hoe dan ook wel eens een mooie zomer zou kunnen worden. Vijftien man is de selectie die onder leiding komt van Jan Wiersma, oud voetballer van Kreileroord en DWOW. Een tip van Piet Garst. Kreileroorder en een levenlang trainer tot hij bij Petten tot de conclusie moest komen er eigenlijk geen tijd meer voor te hebben. Die club is nu nog de enige in de regio zonder eerste elftal.

Dat Kreileroord weer wel helemaal meetelt doet Van Bodegom uitermate veel genoegen. ,,Terugkeren is altijd ons streven geweest. Nu het is gelukt hebben we er een goed gevoel bij dat we de boel ook bij elkaar kunnen houden. De mannen zullen echt nog wel tegenslagen ondervinden. En het tweede elftal speelt reserve achtste klasse. Lager kan niet.’’ Maar de accommodatie, zegt Van Bodegom, is er klaar voor. Met een blik vanuit de skybox op het veld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.