Geldautomaat Riepel Julianadorp gekraakt

Redacteur Den Helder
julianadorp

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag rond drie uur de geldautomaat van ABN/AMRO bij winkelcentrum De Riepel geprobeerd te kraken.

Daarbij werd de automaat fors beschadigd. De daders zouden een auto hebben gebruikt voor de ramkraak. Die wagen werd later op het parkeerterrein bij De Riepel in brand gestoken.

De daders gingen er vervolgens vandoor in een andere wagen, naar verluidt een Audi. Over de buit is nog niets bekend, de politie heeft de zaak in onderzoek. ,,Volgens een getuige zijn er twee personen rond die tijd bij de pinautomaat gezien. We hebben een helikopter ingezet om deze personen te zoeken. Ze zijn niet gevonden. We weten overigens ook niet zeker of dat de daders zijn'', vertelt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

De betreffende geldautomaat zit in de buitenmuur van De Riepel, aan de kant van het parkeerterrein tussen speelgoedzaak Top 1 Toys en lunchroom Hoffies.

UPDATE 10.45 UUR:

De 'buren' van de gekraakte geldautomaat bij winkelcentrum De Riepel hebben forse schade opgelopen, zo blijkt woensdagmorgen. Bij restaurant Hoffies zijn door de klap grote scheuren in de muur gekomen, bij speelgoedzaak Top 1 Toys is een muur een stuk naar voren gedrukt.

De speelgoedzaak heeft bewakingscamera's hangen. Die hebben waarschijnlijk (een deel van) de plofkraak opgenomen. De beelden zijn aan de politie overhandigd. De wagen die in brand werd gestolen bij het winkelcentrum blijkt te zijn gestolen.

Op de foto's: de geldautomaat en de deur er naast worden afgedekt met platen, de plek waar de auto in brand stond wordt schoon gespoten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.