Fiets

Michiel Snik

Een van mijn goede voornemens was in het begin van het jaar om wat vaker de fiets te pakken naar mijn werk. Dagelijks iets meer dan twintig kilometer trappen om mijn conditie op peil te houden en meteen ook wat aan mijn langzaam groeiende buikje te doen.

Een collega besloot een jaar geleden dat ook te doen, maar had daar wel de restrictie aan verbonden dat het weer en de werkomstandigheden gunstig zijn. Hij woont ’slechts’ zes kilometer van zijn werk en verschijnt in de zomer geregeld bezweet op de redactie als teken dat hij weer op de pedalen heeft gestaan. Maar die restrictie die hij heeft ingebouwd, bevalt mij wel. Dus alleen bij goed weer en geen klussen buiten de deur op de fiets naar de redactie.

Mijn fraaie ambitie werd alleen gedwarsboomd door een klein, maar niet onbelangrijk probleem: ik heb helemaal geen fiets.

Omdat ik meestal doe wat ik zeg of mij voorneem, heb ik de daad bij het woord gevoegd en een echte fiets aangeschaft. Ik heb al vele jaren geen serieuze afstand meer gefietst en om niet meteen aan mijn ambitie ten onder te gaan, heb ik een goedkoop exemplaar met veel versnellingen van Marktplaats geplukt. Is het verlies voor mijn portemonee niet te groot als ik mijn ambitie bijstel. Vandaag ga ik voor het eerst op de fiets. Als het droog blijft.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.