Zijpe verwacht krimp en lager bouwtempo

zijpe

Zijpe verwacht dat het bouwtempo komende jaren aanzienlijk wordt vertraagd. Wethouder P. Morsch betoogde tijdens de begrotingsvergadering dat het aantal van negentig huizen per jaar wel eens terug kan vallen tot zo'n zestig woningen.

Drie jaar geleden besloot Zijpe, geheel binnen de afspraken over de regionale woonvisie, het bouwtempo op te voeren tot 90 woningen per jaar. 't Zand, met een enorme bouwpotentie, werd groeikern van de gemeente. Toen kwam de grote dip. 't Zand Oost, waar jarenlang reikhalzend naar werd uitgekeken, moest maanden langer dan verwacht, wachten op de eerste paal. Maar de eerste huizenblokken zijn inmiddels opgeleverd en met de voorbereidingen van nieuwbouw in het centrum van het dorp is inmiddels begonnen. Daar is vooral sociale woningbouw gepland en daarom wordt verwacht dat die huizen snel bewoond zullen worden.

Hoe het verder gaat met de honderden huizen voor 't Zand Noord is een groot vraagteken. Morsch stak niet onder stoelen of banken dat de onzekerheid op de financiële en de woningmarkt wel degelijk zijn invloed heeft. ,,Bovendien moeten we er rekening mee houden dat er ook in de dorpen nog moet kunnen worden gebouwd.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.