Nieuwe locatie voor Kippebillen blijkt succesvol

Tanja Koopen
Wijdenes

De nieuwe locatie van de Kippebillen Strandparty in Wijdenes is een succes gebleken. Als het aan burgemeester Michiel Pijl ligt wordt het festijn hier volgend jaar gewoon weer gehouden.

Tijdens een evaluatie, afgelopen week, concludeerden de organisatie, de gemeente en de hulpdiensten dat de nieuwe locatie in alle opzichten voldoen aan de gestelde veiligheidseisen.

Het evenement op zaterdag 2 juli is een groot succes geworden met duizenden bezoekers. De nieuwe plek bleek zich uitstekend te lenen voor het festijn, dat tot voor enkele jaren geleden nog werd gehouden op een terrein aan het water in Oosterleek.

Alternatief

Vanwege de veiligheidseisen mocht het feest daar niet meer doorgaan. Dus werd gezocht naar een alternatieve locatie met meer ruimte voor de hulpdiensten. Die werd gevonden op het terrein naast het vluchthaventje van Wijdenes. De organisatie is blij met deze plek, die volgens Jelmer Boomsma van de organisatie veel lijkt op de oude locatie.

Opbouw, avond zelf en afbraak zijn goed verlopen. Dat vond Pijl ook. Hij gaf zijn complimenten en wil volgend jaar wel weer toestemming geven voor het festijn.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen