TV Tulp neemt op gedenkwaardige wijze afscheid van verongelukte trainer

De massale bijeenkomst bij TV Tulp ter nagedachtenis aan Bastiaan Pos.© FotoMartin de Haan

Oudkarspel

Massaal zijn de leden van tennisvereniging Tulp gekomen naar de herdenking van hun vorige week overleden trainer Bastiaan Pos. De rouwplechtigheid vond zaterdagmiddag plaats op baan 7 van het tenniscomplex in Oudkarspel. Op de vaste baan waar de Heerhugowaarder de afgelopen veertien jaar tennisles heeft gegeven konden zijn vele pupillen de laatste eer aan hem bewijzen.

Ruim tweehonderd leden waren aanwezig bij de rouwplechtigheid voor Pos, die bij een verkeersongeluk in Hensbroek om het leven is gekomen. ,,Het was een warme bijeenkomst, die ons allen helpt om dit grote verlies te verwerken. Ook de familie van Bastiaan heeft deze samenkomst zeer op prijs gesteld’’, vertelde voorzitter Rick Muileboom van TV Tulp (Tennis Uit Louter Plezier).

Veel leerlingen van Pos namen het woord om hun trainer persoonlijk te bedanken voor zijn steun. ,,Zijn plotselinge dood heeft een enorme impact op onze vereniging en in het dorp Oudkarspel’’, aldus Muileboom. ,,Het zal nog wel even duren voordat we deze klap te boven zijn.’’ Ter nagedachtenis aan de veertigjarige Pos zal baan 7 van TV Tulp voortaan zijn naam dragen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen