In de rij bij Bloemrijk Schagen

Tulpen in de kool, uit Warmenhuizen.

Met de groeten van de Pontcivielen uit Burgerbrug.

1 / 2
Redactie Schagen
Schagen

Nog net niet tot buiten aan toe, maar dat komt wellcht nog wel dit weekeinde. Bloemrijk Schagen trok zaterdag al veel mensen die vooral in de Grote Kerk en het Slot hun ogen uitkeken.

In de kerk vergaapten ze zich aan de foto-bloemstillevens van Bas Meeuws. Die, net als de zeventiende-eeuws meesters uit de schilderkunst, de bloemen stuk voor stuk componeert en in het beeld fotoshopt. Met steeds weer aangepaste belichting waardoor het beeld diepte krijgt.

Meeuws werd op aangeven van Hans en Henriëtte Westrik van Wat Bezielt Schagen naar de stad gehaald.

In de Ridderzaal was het creatieve werk van bloemisten uit de gemeente gezien, die hun woonkern presenteerden. Met onder meer een Paasvee-bloemstuk van Bloem&. Of Schagerbrug met z'n koepelrestaurant, oude gemeentehuis en  weeshuis. Om de in bloemen vormgegeven Grote Sloot, compleet met stolpboerderijbrug niet te vergeten. Een werkstuk van Ligthart Bloemisten.

In het Makado presenteerden zich in bloemrijke decors imkers, Groei & Bloei en fotoclub Fotomorgana.

De tentoonstellingen in de kerk en in en rond het Slot zijn ook zondagmiddag van twaalf tot vijf nog te bezoeken. Volgend jaar wil Markt18 aansluiten bij het nieuwe evenement in de Schagen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.