’Stabiele markt in Weidevenne’

Debbie de Vries
Purmerend

Inwoners van Weidevenne kunnen aanstaande donderdag weer gewoon naar de markt en ze zullen niets merken van de problemen die er geweest zijn. De winkeliersvereniging Weidevenne en de gemeente gaan vol goede moed en vol energie werken aan een doorstart van de markt in zijn huidige vorm.

Dat zegt Carl Hagenhoek, voorzitter van de winkeliersvereniging. De donderdagmarkt in Weidevenne, die sinds april van dit jaar bestaat, kwam vorige week in het nieuws. Er zou onenigheid zijn tussen de winkeliersvereniging en marktmeester Dario Kreuger over hoe de markt eruit moest zien en ook was er onduidelijkheid over bepalingen in de vergunning die de gemeente had afgegeven. Die liet de marktkoopmannen weten dat ze niet met zware voertuigen over de voetgangersbrug mochten, die daardoor beschadigd was geraakt. Gevolg was dat al het materieel via dezelfde route moest worden aangevoerd waardoor opstoppingen en gevaarlijke situaties ontstonden.

Over die zaken is eind vorige week een gesprek geweest met alle betrokken partijen. ,,Dat is heel positief verlopen’’, zegt Hagenhoek. ,,De uitkomst is dat we vol energie en samen met de gemeente verder gaan om er weer een mooie en stabiele markt van te maken.’’

Dat gebeurt niet meer onder toeziend oog van marktmeester Kreuger. Hij legt die functie neer omdat hij het te druk heeft met zijn evenementenbureau. Vorige week erkenden zowel Kreuger als Hagenhoek dat het niet altijd even goed boterde tussen de winkeliers en de marktmeester. Er was verschil van mening over welke handelswaar wel en niet op de markt zou moeten aangeboden. Er gingen zelfs geruchten dat dat ertoe had geleid dat de markt definitief zou ophouden te bestaan, maar daar was geen sprake van. Uiteindelijk zijn beide partijen als vrienden uit elkaar gegaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.