HSV speelt kampioenswedstrijd bij Foresters

Ton Rooseboom
Heiloo

Uitgerekend voor hun kampioenswedstrijd tegen KFC moeten de voetballers van HSV maandagmiddag uitwijken naar het kunstgrasveld van Foresters. Het hoofdveld op Sportpark Maalwater is na de periodieke keuring van vorige week uit gebruik genomen.

HSV voert al enkele jaren met de gemeente Heiloo gesprekken over vervanging. De houdbaarheidsdatum van de kunstgrasmat, die in 2005 werd gelegd, is ruim verstreken. Het veld is door de keurmeesters ongeschikt bevonden om te bespelen, want de kans op blessures is groot.

,,Het is heel jammer, maar het is niet anders’’, reageert Hans Ursem. Het bestuurslid technische zaken heeft dinsdagavond de spelersgroep van HSV op de hoogte gebracht van het bestuursbesluit om het cruciale duel op de slotdag van de competitie in de derde klasse B bij de buren aan de Vennewatersweg te spelen.

,,We hebben op ons eigen complex weliswaar drie grasvelden liggen, maar die zijn aan het eind van dit seizoen ook niet meer in al te beste staat. Erg hobbelig, dat willen we onze spelers en tegenstander KFC niet aandoen. Beide ploegen zijn toch gewend om op kunstgras te spelen’’, zegt Ursem. ,,Begin deze week hebben we met Foresters overlegd over de mogelijkheid om bij hen te spelen. Zij moeten goed voorbereid zijn, want we verwachten veel toeschouwers.’’

,,We beschouwen het maandag als een uitwedstrijd’’, vervolgt Ursem. ,,Na afloop gaan we naar onze eigen kantine om te feesten. Mochten we geen kampioen worden, dan nemen we de tweede periodetitel over van KFC. Of we de nacompetitie ook bij Foresters gaan spelen? Laten we nu niet op de zaken vooruit lopen. Dat zien we maandagavond wel.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen