Hijs de zeilen

Gerard van Engelen

Achter een zeildoek ermee! Die kreet steekt regelmatig de kop op in de Alkmaarse politiek. En dan bedoelen ze: een enorme fotoposter op canvas voor een lelijke plek in de stad hangen.

In 2003 begon het, als een geintje van restaurateurs van het gemeentehuis. Een levensgrote afbeelding van de originele gevel werd aan steigers gehangen. Daarachter waren slopers in de echte gevel aan het hakken.

Toen kwam het voorstel om zeil voor de lelijke gevel van een pand aan het Doelenveld te hangen. Daarna wilde iemand de nieuwjaarsbrand-krater op de Langestraat het oog onttrekken met een groot posterzeildoek dat de historische gevelrij weer even moest laten herleven. Oh ja, de bouwput in de voormalige Domus kan dan ook worden meegenomen.

Sinds deze week ligt er weer een voorstel om de ruïne van Bandenservice Noorderkade achter een groot douchegordijn te stoppen met daarop foto’s van het oude Ringerspand.

Laten we Alkmaar volhangen met schone schijn. Klapperende douchegordijnen met gelikte afbeeldingen van hoe iets moet worden of hoe iets was. Hijs de zeilen! Ze verhullen de lelijke plekken in het centrum en bieden sfeervol perspectief voor leegstaande winkeletalages. Ze geven Alkmaar een opgepoetst imago.Want elke toerist zal er graag in rondlopen: een stripverhaalstad.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.