KNVB handhaaft straf voor onttroonde kampioen Winkel

Redactie Schagen
Winkel

De verantwoordelijke kamer van de KNVB heeft het beroep van Winkel tegen de afgenomen voetbaltitel verworpen.

De straf van een winstpunt in mindering, naast een geldboete, blijft derhalve gehandhaafd. Omdat de aanvankelijke kampioen hierdoor alsnog gelijk eindigt met Hollandia T moet een beslissingswedstrijd uitmaken wie de nu vacante titel in 4A opeist.

Maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Winkel daarvoor aan de aftrap verschijnt.

Net zo onwaarschijnlijk is het dat de gedupeerde club, die in tegenstelling tot de andere deelnemers al weken niet meer in training is, aan de nacompetitie zal beginnen. In dat geval zou de nummer twee uit Tuitjenhorn rechtstreeks promoveren naar de derde klasse. Bovendien kunnen Hugo Boys (Heerhugowaard), Andijk en het Hoogwoudse Grasshoppers dan met flinke vertraging aan de barrage voor promotie/degradatie beginnen.

Ondertussen heeft Winkel een tweede beroepszaak af te werken. Verdediger Roy Bernd, die tegen Duinrand S de rode kaart op zijn naam kreeg van wie niemand wist voor wie de prent was, moet acht wedstrijden aan de kant blijven. Ook hier is een verweerschrift in voorbereiding voor wat bij de club nog zo’n onverteerbare straf wordt genoemd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.