Nieuwe werken vooral bij management populair

© HSPublicity

Het ‘nieuwe werken’ krijgt voet aan de grond in Nederland. De bekendheid is inmiddels toegenomen naar 96 procent. Verder bepaalt ruim de helft (54 procent) van de medewerkers waar en wanneer het werk wordt gedaan. Dat blijkt uit het nationaal onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2011 dat uitgeverij Kluwer, onderdeel van Wolters Kluwer, heeft uitgevoerd onder lezers van zakelijke vakbladen.

Zelf beslissen waar en wanneer het werk wordt gedaan is vooral een optie voor het hoger management (71 procent) en ruim de helft (55 procent) van de kennisspecialisten/professionals. Hier is een duidelijke kloof met de rest van de organisatie zichtbaar. Van het ondersteunend personeel heeft namelijk maar 28 procent de mogelijkheid om zelfstandig hierover te beslissen.

„Het is duidelijk dat hoger opgeleiden de koplopers zijn bij het nieuwe werken”, aldus Henny van Egmond, auteur van de Kluwer-uitgave ‘Het nieuwe werken van visie naar praktijk’. „Vaak is dat ook mogelijk, omdat deze groep al vaak meer verantwoordelijkheid en vrijheid krijgt. Ik ben ervan overtuigd dat ook andere medewerkers van het nieuwe werken kunnen profiteren.”

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.