Helderse Juttersite overbodig als Geldkompas er komt

Voorbeeld van een Geldkompas (Enschede).

Hedzer Faber
DEN HELDER

Het succes was groot bij de introductie van de Helderse juttersite voor minima, begin dit jaar. Maar van korte duur. Inmiddels heeft Samuel van Sandijk stilletjes de stekker getrokken uit zijn initiatief.

Zowel aanbod als vraag van gratis spulletjes voor minderbedeelden liepen terug. Bovendien wordt in de andere pijler van de juttersite - bruikbare informatie bieden aan minima om zelf uit hun financiële dal te klimmen - mogelijk vervangen door een gemeentelijke website.

Vanavond (maandagavond) komt initiator PvdA samen met SP, GroenLinks en CDA met een motie om het Geldkompas in Den Helder te introduceren; een landelijk concept om lokaal armoede te bestrijden door informatie zo toegankelijk mogelijk aan te bieden.

In de raadsvergadering over de kadernota van vanavond moet blijken of er een meerderheid is om hiervoor eenmalig 20.000 euro plus vijfduizend aan onderhoud per jaar te investeren. Voor dat geld wordt de site toegesneden op Den Helder, geactualiseerd en krijgt de gemeente jaarlijks ook de resultaten van het Geldkompas onder ogen, aldus PvdA-raadslid Aukelien Jellema.

Meer in de Helderse Courant van dinsdag

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.