Publiek bepaalt winnaar 'Battle of the Drums' bij Zomercarnaval Den Helder

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

Dit jaar bepaalt het aanwezige publiek wie de winnaar van ‘The Battle of the Drums’ van Zomercarnaval Den Helder wordt. De vier deelnemende brassbands zullen tijdens hun optocht en op het sluisdeurenpodium proberen om het publiek voor zich te winnen.

The Battle of Drums start 12.30 uur bij het Sluisdeurenpodium. Dan zal YouTuber Defano Holwijn alle brassbands voorstellen aan het publiek. Om 13.00 uur start de optocht van brassbands over het terrein van Willemsoord. Net als bij de grote Battle of Drums in Rotterdam starten de brassbands tegelijk vanaf verschillende vertrekpunten, om vervolgens samen te eindigen bij het Sluisdeurenpodium. De exacte route die elke brassband aflegt wordt bekendgemaakt op de Facebookpagina van Zomercarnaval. Het is mogelijk om je favoriete brassband te supporten door met ze mee te lopen tijdens de optocht.

Deelnemers

In totaal doen er vier brassbands uit de Nederlandse top mee aan ‘The Battle of Drums’. Team Explosion maakt zijn debuut in Den Helder. Voor SLR en Caribbean Energy Brass is het een  warming up voor het Rotterdamse Zomercarnaval, waar zij dit jaar in de finale staan van de grote Battle of the Drums. Ook nummer 2 van vorig jaar, Legendairs doet weer mee.

Show down

Om 14.00 uur volgt een allesbepalende finale door middel van een ‘show down’ op het Sluisdeurenpodium. Dan zal elke brassband 10 tot 15 minuten de tijd krijgen om met een spetterend optreden het aanwezige publiek voor zich te winnen. Na het zien van alle optredens kiest het publiek de winnaar van The Battle of the Drums 2016.  Host Defano Holwijn, zal de publieksstemming begeleiden.

Gratis toegankelijk

Zomercarnaval is onderdeel van het Clipper Race Festival dat vanaf 22 tot en met 28 juli plaatsvindt op Willemsoord. Dit festival wordt georganiseerd ter gelegenheid van de stop-over van de internationale zeilwedstrijd ‘Clipper Race 2015-16’. Het Zomercarnaval is dit jaar gratis toegankelijk. Dit komt omdat Willemsoord besloten heeft alle toegangskaarten voor het Caribbean Concert van het Zomercarnaval 2016 op te kopen. Reden voor deze unieke actie is dat Willemsoord alle activiteiten die tijdens het festival georganiseerd worden, voor iedereen gratis toegankelijk wil maken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.