FC Volendam opnieuw dicht bij eredivisie

© Archieffoto

Redacteur Waterland
volendam

Voor de tweede keer dit seizoen zijn de voetballers van FC Volendam heel dicht bij de eredivisie gekomen. De ploeg van trainer Hans de Koning bereikte zondag de finale van de nacompetitie door een 3-1 overwinning op MVV uit Maastricht.

Donderdag al hadden de Volendammers de basis gelegd door met 0-1 te winnen in Limburg.

In het eigen Kras Stadion kwam Volendam kort voor de rust op 1-0. Brandley Kuwas bereikte met een prachtige voorzet Paul de Lange, die met het hoofd de bal panklaar legde voor Michiel Kramer.

In de tweede helft drong MVV wel aan, maar echt in de problemen kwam Volendam niet. Uitblinker Ludcinio Marengo zorgde ervoor dat het helemaal niet meer mis kon gaan. Tien minuten voor tijd maakte hij op aangeven van Nick Coster 2-0.

Nadat Mark Veldmate tegen het einde de eer had gered voor de Limburgers, bracht invaller Robert Mühren, bediend door Marengo, de stand in de slotminuut op 3-1.

In de finale treft Volendam Go Ahead Eagles, dat zondag eredivisionist VVV-Venlo uitschakelde en naar de eerste divisie verwees. Uitgerekend tegen Go Ahead verspeelde de formatie van De Koning op 3 mei de titel. Nu kan revanche worden genomen. Donderdagavond is de uitwedstrijd in Deventer en zondag 26 mei wordt in Volendam de return gespeeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.