Wachtkamergesprek

Martijn Gijsbertsen

Wat je in de wachtkamer bij de huisarts, vaak ongevraagd, allemaal niet te horen krijgt! Vaak gaat het over pijntjes, kwaaltjes, ziek en zeer, ach en wee.

Slechts een enkele keer voltrekt zich een kostelijk gesprek tussen patiënten die – niet voor hun lol – de tijd doden tot het hun beurt is de dokter te zien.

,,Als ik van tevoren had geweten wat een energie me dit allemaal had gekost! Maar dat ongemak valt in het niet bij waarvan ik allemaal heb mogen genieten, hoor’’, zegt een man op leeftijd, bebrild en met een vlassig snorretje.

Hij antwoordt op de vraag van zijn buurvrouw, die naar zijn vakantie informeert. Waar hij dan naartoe is geweest? Nou, niet zomaar de eerste de beste bestemming: hij was op reis naar de Noordpool!

,,En weet je wat het gekke was? We liepen daar rond in een T-shirt. Zo warm was het’’, vult de man naast de oude baas, vermoedelijk zijn zoon, aan. Over klimaatverandering gesproken…

Heeft u lang gevlogen, wil de vrouw weten. ,,Vliegen? We hebben gevaren. Met de boot zijn we in Amsterdam vertrokken, zo de kust af, richting het verre noorden. Wat je onderweg allemaal niet tegen komt! Tot walvissen aan toe. Het was werkelijk een pracht.’’

Soms bezorgt zo’n wachtkamergesprek ook stiekeme toehoorders een lach op het gezicht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.