Ophef om kermisclip formatie Volledam [video]

De opnamen van de clip.© Archieffoto

Jacco van Oostveen
Volendam

Niet iedereen in Volendam kan de nieuwe clip van kermisformatie ’Volledam’ waarderen. Dat schrijft de band op de eigen facebookpagina.

,,Ik ben meerdere malen aangesproken door (oudere) Volendammers die het een schande vonden dat wij een oproep hadden geplaatst aan Volendammers om in klederdracht naar de kerk te komen voor de opname van een kermisclip’’, meldt Bill Duin, frontman van de kermisband.

Hij speelt in de clip een visserman die zichzelf letterlijk dood drinkt. Zijn ’uitvaart’ werd, met toestemming van de kerk, gefilmd in de Sint Vincentiuskerk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens Duin zijn ook kapelaan Goos en Cees de Wit, die in de clip de pastoor speelt, er in Volendam op aangesproken dat zij hun medewerking aan de clip hebben verleend. ,,Dat vind ik jammer’’, zegt Duin.

,,Wij hadden het ingecalculeerd dat er reacties zouden komen. Dat is ook wel weer mooi. Volendam is een katholiek dorp en de mensen zijn begaan met de kerk. Maar het is spijtig dat de pastoor en Cees er ook last van hebben. De kapelaan vindt dat we respectvol met de kerk en het geloof zijn omgegaan. Zo hebben we in de kerk niet onze muziek gedraaid.’’

De kermis in Volendam begint vrijdag. ’Volledam’ zal tijdens de feestvierdaagse meerdere keren optreden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.