Marken maakt trainer Martin Boes behoorlijk boos

Sander Kruissink
Marken

De 3-5 nederlaag die Marken zaterdag leed tegen mede-subtopper EDO, was weinig verrassend te noemen. In de achtste thuiswedstrijd van het seizoen konden er geen punten bijgeschreven worden aan de schamele acht die tot dusver op eigen veld behaald werden. Wel opmerkelijk was de woede-uitbarsting van de anders zo rustige Marken-coach Martin Boes na afloop.

Het gaat te ver om te zeggen dat Boes met zijn ploeg in een crisis is beland maar de Marker coach, die eind januari zijn contract met een jaar verlengde, was zaterdag ten einde raad. ,,Iedereen krijgt de schuld, behalve zijzelf’’, foeterde Boes na een kort bezoekje aan de Marker kleedkamer. ,,Het waren geen foutjes vandaag, maar grove blunders die we maakten. Maar eigenlijk ben ik de hoofdschuldige. Als er niemand naar je luistert, ben ik dan nog de juiste man?’’

Hoe anders klonk de Marken-coach vorige week na de 1-1 tegen een andere subtopper, DVVA, waar Marken in zijn ogen had kunnen winnen. De zes tot doel gestelde punten in deze twee ontmoetingen werden er uiteindelijk maar één, waardoor de gewenste derde plek langzaam uit zicht verdwijnt. ,,Dit is geen incident’’, verzuchtte de Marken-coach.

Van de vijf tegengoals gingen er aan minstens vier inderdaad grote fouten vooraf. De 1-1 van de gasten kon door de volledig vrijgelaten oud-FC Volendam-speler Jeroen Ketting ingekopt worden, de 1-3 volgde nadat Marken de bal op het middenveld had verspeeld en bij de 2-4 retourneerde René Commandeur een inzet van Rob Kemper in de voeten van de middenvelder, die opnieuw Ketting vond. In de derde minuut van de blessuretijd schoot Joost Kuhlmann tenslotte de bal vanaf de middenlijn in het door Yort Willems verlaten Marken-doel. Boes wilde niks weten van de verzachtende omstandigheid dat zijn doelman in de laatste seconden een punt probeerde te redden door bij een corner mee naar voren te komen. ,,Moet de keeper het doelpunt dan maken? Iedereen gaat naar voren, terwijl er niemand blijft hangen die de afvallende bal opnieuw kan inspelen. En je weet dat daar bij hen een paar de bal opwachten voor een uitbraak, waar dus ook de 3-5 uit volgt.’’

Peter Bakker weersprak zijn coach. ,,Zo slecht was het niet vandaag. Goed, we maken fouten, maar we hebben hard gewerkt’’, aldus de aanvaller.

De Markers toonden inderdaad wel veerkracht. Nadat de Haarlemmers een vroege voorsprong via Kevin Giele (na een goeie actie van Arno Boes, die de bal bij de achterlijn teruglegde) hadden omgebogen, scoorde Sebastiaan Peereboom vlak na de 1-3 met een bekeken rollertje in de verre hoek de aansluitingstreffer. Toen niet veel later de 2-4 viel, bracht Bakker zelf een minuut later wederom de marge terug naar een doelpunt. Maar de gasten (met een gemiddelde leeftijd van 32,5 jaar en veel ervaring op het hoogste amateurniveau) waren te geslepen om de zege nog weg te geven.

Duidelijk was dat Boes deze zaterdag niet op één lijn zat met sommige van zijn spelers, waaronder dus spits Bakker. ,,Jij hebt kennelijk naar een andere wedstrijd gekeken dan ik’’, reageerde hij op de woorden van Bakker, waarna hij in de Marker catacomben verdween.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.