Antiekbeurs in Delft

© HSPublicity

In Museum Het Prinsenhof in Delft vindt van woensdag 28 september tot en met 2 oktober de tweede editie van de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft plaats.

Op de antiekbeurs Delft zijn dit jaar opvallend veel objecten te koop die afkomstig zijn uit koninklijk bezit. Er is onder meer een set Zweedse armstoelen uit 1820 van Lorentz Wilhelm Lundelius, afkomstig uit Rosendal Slott Stockholm en een zeldzame vlag uit 1747, gemaakt ter gelegenheid van de benoeming van Willem IV tot Erfstadhouder van alle gewesten. Deelnemer Koos Limburg jr. heeft twee bronzen beeldjes, afkomstig uit Paleis Soestdijk en gemaakt door Charles van Wijk. Ook toont hij een degenrek dat van Prins Hendrik is geweest. Klapstuk in Delft is een parfumkeldertje dat geschonken werd door Koningin Hortense, de eerste Koningin van Nederland. Hortense de Beauharnais was de vrouw van Lodewijk Napoleon, die van 1806 tot 1810 Koning van Holland was. Lodewijk Napoleon was de broer van Napoleon Bonaparte. Dat op de antiekbeurs Delft dit parfumkeldertje juist nu te koop is, is niet verwonderlijk, omdat Delft dit jaar stilstaat bij het bezoek dat Napoleon op 25 oktober 1811 aan de stad bracht.

Georges Knubben en Couzijn Simons van de Anton Heyboer Winkel hebben een collectie van honderden etsen en enkele schilderijen uit Heyboers vroege (Haarlemse) periode. Gelijktijdig met de Oude Kunst- en Antiekbeurs in Museum Het Prinsenhof is ook de overzichtstentoonstelling van de Delftse schilder Michiel van Mierevelt te zien.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.