Binnenstad Den Helder net niet goed genoeg

Den Helder werkt hard aan het stadshart met veel nieuwe panden en gevels.
© Foto HMC/Hedzer Faber
Den Helder

Het Helderse stadshart is dinsdagmiddag buiten de prijzen gevallen in de verkiezing Beste Binnenstad. Almere en Hoofddorp werden de finalisten in de categorie middelgrote steden.

De bekendmaking vond plaats in Hilversum. Den Helder was een van de vijf genomineerden voor een finaleplaats. Over de jurybeoordeling is nog niets bekend.

De term ’Beste Binnenstad’ is overigens wat verwarrend en de aankondiging dat Den Helder genomineerd was leidde eerder dit jaar her en der tot schampere reacties, gezien de leegstand aan winkelpanden en het volgens sommigen gebrek aan gezelligheid.

Dynamiek

,,Het gaat evenwel niet om de stand van zaken op dit moment, maar om de ontwikkeling die een binnenstad de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. Welke dynamiek is er en welke vernieuwing vond er plaats? Wat wordt er gedaan om een stadshart aantrekkelijker te maken?’’, vertelt citymarketingmanager Anke de Vries. Zij was dinsdag met wethouder Lolke Kuijpers bij de plechtigheid. ,,In Den Helder wordt daar hard aan gewerkt. Door ondernemers, door Woningstichting en door gemeente en Zeestad.’’

De jury kijkt onder meer naar de stedenbouwkundige ontwikkeling, maar ook naar zaken als aantal bezoekers, leegstand, mate van diversiteit, samenwerking tussen overheid en private sector, enzovoorts. Ook de stadspromotie en marketing worden onder de loep genomen.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.