Indrukwekkende start Samenloop voor hoop in Den Helder

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

Onder luid applaus liepen kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten zaterdagmiddag als eersten door het Timorpark, om het startsein te symboliseren van de 24-uursactie Samenloop voor hoop in Den Helder.

Sommigen lopers pinkten een traantje weg en ook langs de kant hield niet iedereen het droog. De initiatiefnemers voor de actie willen met de 24 uurswandeling geld bijeen brengen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Zondagmiddag wordt de opbrengst bekend, maar de zestig teams met totaal achthonderd wandelaars haalden op voorhand al 25.000 euro op. Daar komt nog de opbrengst van de tientallen kramen in het park, tal van acties en de verkoop van speciale kaarsen bij. Honderden kaarsen zullen zaterdagavond in het brand worden ontstoken.

De Samenloop voor hoop is vanuit de Verenigde Staten, waar er in 1985 mee werd begonnen, naar Nederland komen overwaaien. Inmiddels doen talrijke gemeenten mee, maar in Den Helder is het de eerste keer.

De organisatie is dan ook blij verrast met de massale opkomst. ,,We hadden iets van dertig, veertig teams verwacht. Het zijn er dus zestig geworden'', vertelt Johan Brand. Niet verwonderlijk, want vrijwel iedereen heeft wel een familielid, vriend(in) of kennis verloren aan deze ziekte. Ook wethouder Kees Visser, die de opening verrichtte, gaf zijn toespraak een persoonlijk tintje door te verwijzen naar zijn in 1979 op 43-jarige leeftijd aan borstkanker overleden moeder. Hij ging dan ook voorop in de stoet wandelaars, waartussen onder anderen ook teams meeliepen van zorginstellingen, de school De Verrekijker, fysiotherapie Dollardlaan, Woningstichting, Soroptimisten, manege Bruin, café Pimpandoer en vele andere bedrijven en organisaties.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.