Dinto klimt naar derde plaats promotieklasse

Erik Poel
Warmenhuizen

De volleyballers van Dinto 2 hebben tegen het hoger geklasseerde Amsterdam een zwaar bevochten overwinning behaald. Door de 3-1 zege is de ploeg geklommen naar de derde positie op de ranglijst van de promotieklasse.

Hoog tempo

In de eerste set was de thuisploeg heer en meester. Spelverdeler Nikolajev Ligthart kon in een hoog tempo al zijn aanvallers bereiken. Amsterdam had duidelijk nog niet het vizier op scherp en moest met 25-17 de set afstaan.

Daarna was er evenwicht. George Nieuwland en Emiel Tesselaar onderscheidden zich bij Dinto in de blokkering. Beide teams kregen meerdere setpoints, maar met Pim van der Aa in een hoofdrol was het toch de thuisformatie die aan het langste eind trok:31-29.

Dinto gaf in de volgende twee speldelen drie verse krachten speeltijd. Amsterdam profiteerde direct met 20-25. Daarna was het lange tijd onzeker of Dinto een vijfde set moest toestaan. Goede scores van Sjors Dekker door het centrum en Jean Dekker op de diagonaal zorgden voor de bevrijdende winst:30-28.

Beginopstelling: Nikolajev Ligthart; Djerry Tervoort; Emiel Tesselaar; Jurgen van Baar; Pim van der Aa; George Nieuwland.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.