Samen slagvaardig in actie voor de Marinedagen

Redacteur Den Helder
den helder

Met vereende krachten trokken admiraal Borsboom en burgemeester Schuiling vrijdagmiddag het doek van een enorm reclamebord langs de N9.

Op het bord wordt gemeld wanneer de Marinedagen gehouden worden. Met de handeling is de campagne in aanloop naar het evenement op 7 en 8 juli van start gegaan. De gezamenlijke onthulling staat symbool voor de samenwerking tussen de regio en de marine. Met het thema “Samen slagvaardig” wordt tijdens de Marinedagen een voorproefje gegeven van de intensivering van de samenwerking met verschillende partners. Om nut en noodzaak van de verschillende verbanden te laten zien wordt de haven tijdens de Marinedagen ingedeeld in vier gebieden.

De Koninklijke Marine en Den Helder gaan in de toekomst nauwer samenwerken om de economische groeipotentie van de regio te benutten. Dit staat in het rapport over de havenontwikkeling dat minister Hans Hillen vorige week in ontvangst nam. Mogelijkheden voor civiel medegebruik van de marinehaven en het opzettenvan een innovatief Maritiem Cluster worden momenteel verder onderzocht.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.