Supportersantisemitisme

Peter Schat

Nu zijn het weer PSV-supporters die de schijnwerpers op zich hebben weten te richten door een antisemitisch lied te scanderen. De reflexen die we zien zijn de gebruikelijke.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël doet aangifte, PSV spreekt zijn afschuw uit over de verspreide beelden, het openbaar ministerie kondigt een onderzoek aan en straks zien we weer een horde politici een duit in het zakje doen in de hoop wat publicitaire glorie op zich af te laten stralen.

In een tijd waarin antisemitisme groeit en Joden zich onveiliger voelen in hun woon- en leefomgeving - kijk naar de incidenten en de bewaking die rond Joodse instellingen is opgeschaald - is het laag, dom en immoreel om je als voetbalsupporter als antisemiet te manifesteren.

Maar het zijn wel voetbalsupporters, hè. Die willen juist provoceren, een steen in de vijver werpen, lekker schoppen. En dat werkt dan het best als je poert in een zenuw die in deze maatschappij behoorlijk open ligt.

Daadkracht tegen antisemitisme is prima. Maar lift niet zo mee op de emotie van het moment.

Eerst maar eens zien of die zangers op het filmpje wel goed te identificeren zijn. In het gros van de gevallen als deze klinken na het gebeuren stoere woorden, maar na verloop van tijd wordt het stil, begint het OM niets en gaan affaires als deze als een nachtkaars uit.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.