’Schagen heeft het’ moet een begrip worden

Richard Zut
Schagen

Patrick Stouthart, notaris aan de Loet in Schagen, is de voorzitter van het op 12 juni opgerichte ondernemersinitiatief ’Schagen heeft het’. Het bestuur wordt gecompleteerd door penningmeester Henry van Zijl en secretaris Gerard Stuijt.

Ultieme doelstelling is het genereren van maximale exposure in de Noordkop. Een van de initiatieven is het gezamenlijk invullen van de vaste koopzondag, op de laatste zondag van de maand. Dat moet een bijzondere koopzondag worden met veel activiteiten en interessante aanbiedingen.

Stouthart: ,,’Schagen heeft het’ moet een begrip worden.’’ De samenwerking is opmerkelijk, ook vanwege de bezwaren die de binnenstadwinkeliers (WVS) recent nog hebben geuit tegen de voorgenomen uitbreiding van het Makado Centrum.

Stouthart over de rol van het bestuur: ,,Het is inderdaad niet altijd soepel gegaan. Het is daarom goed dat nu toch besloten is om optimaal met elkaar te gaan samenwerken en elkaars sterke punten te benutten. Waarbij ze hebben ons gevraagd om het bestuur te vormen, omdat wij totaal onafhankelijk en boven alle partijen verheven zijn.’’

’Schagen heeft het’ krijgt een eigen website en zal ook in breder verband naar buiten treden op het gebied van stadspromotie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.