Drie gewonden bij explosie en brand op schip in jachthaven Zaandam [video]

© Ivo Laan

© Ivo Laan

© Ivo Laan

© Ivo Laan

© Jochem Nauta

© DNP.NU/ Lorenzo Derksen

De brandweerauto die op weg naar de brand betrokken raakte bij een ongeval.© DNP.nu

1 / 8
Janneke van Beusekom
zaandam

Drie personen zijn dinsdagmiddag gewond geraakt door brand in de jachthaven van Zaandam. Op een schip in de jachthaven was rond kwart over één een explosie. Op dat schip brak door de explosie brand uit. De brand sloeg over naar een tweede schip.

Twee opvarenden raakten gewond, waarvan een persoon naar het ziekenhuis is gebracht. De ander werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Een omstander werd eveneens door ambulancepersoneel behandeld, deze persoon had rook ingeademd.

Het schip waarin een heftige brand woedde is uit de jachthaven, naar een fietsbrug gesleept. Vanaf die brug kon de brandweer dat schip het gemakkelijkst blussen.

De brand op het andere schip was kleiner en is al in de jachthaven geblust. Beide branden zijn onder controle. De brand veroorzaakte veel rook die in de wijde omtrek was te zien.

Het Zaaneiland was vanwege het incident enige tijd helemaal afgesloten. Inmiddels (14.40 uur) is het gebied weer vrijgegeven.

De politie onderzoekt wat de oorzaak is geweest van de explosie.

Een brandweerauto die onderweg was naar de jachthaven raakte onderweg betrokken bij een ongeval. Dit gebeurde ter hoogte van het hoofdkantoor van Albert Heijn. Een hoofdofficier van dienst was bij dit ongeval betrokken.

Zondagochtend was er ook al brand op een schip in Zaandam.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.