Luckassen ’moet kansen zien bij een club’

Derrick Luckassen.© Foto Peter van Aalst

Theo Brinkman
Dirkshorn

De vraag is eigenlijk niet meer óf Derrick Luckassen deze zomer vertrekt bij AZ, maar wanneer dat gebeurt. Er is veel interesse voor de deze week 22 jaar geworden centrale verdediger en een transfer lijkt een kwestie van tijd.

Volgens Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, hebben inmiddels diverse clubs hun interesse kenbaar gemaakt. Welke club doorpakt en hoe snel dat gebeurt, zal de komende tijd moeten blijken.

Luckassen zelf heeft geen voorkeur voor binnen- of buitenland. ,,Het belangrijkste vind ik of de club bij me past en of ik er kansen zie om te spelen en om me verder te ontwikkelen’’, zegt hij. Hij heeft zelf nog niet gesproken met clubs, zegt Luckassen. ,,Nee, dat komt pas als het serieuzer wordt. Dan wil ik wel graag een gesprek met de trainer of de technisch directeur. Want ik moet uiteindelijk zelf beslissen of die club bij me past. Tot die tijd doet mijn zaakwaarnemer het werk.’’

Luckassen deed donderdagavond gewoon mee in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. In Dirkshorn speelde AZ tegen Oleksandria, dat vijfde in de Oekraïense competitie werd. Daarmee plaatste het zich voor de derde voorronde van de Europa League. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is Oleksandria neergestreken op de Veluwe. En het zit bepaald niet stil: in een week tijd was dit al het vijfde oefenduel. Eerder werd tegen Silvolde, Vitesse, Steaua Boekarest en Club Brugge (woensdagavond) gespeeld.

Oleksandria liet in Dirkshorn zien dat het graag verdedigt. Het trok zich terug op eigen helf, wachtte de plannen van AZ af en maakte af en toe een flinke overtreding. In de slotfase van de eerste helft kwam AZ op voorsprong doordat Jeremy Helmer een schot van Mats Seuntjens van richting veranderde. Op slag van rust versierde Wout Weghorst een strafschop, die hij daarna zelf benutte. Omdat de protesterende Vasil Hrytsuk daarbij een rode kaart kreeg, moesten Oleksandria de hele tweede helft met tien man spelen. Nadat het kort na rust 2-1 was geworden, scoorde Joris van Overeem een kwartier voor tijd. De middenvelder was attent toen de keeper van Oleksandria een hard schot van Ridgeciano Haps los liet.

AZ-Oleksandria 3-1. Doelpunten AZ: 38. Helmer 1-0, 45. Weghorst (pen.) 2-0, 76. v. Overeem 3-1.

AZ, eerste helft: Coutinho; Jacobs, Luckassen, Van der Linden, Ouwejan; Seuntjens, Rienstra, Bakker; Bel Hassani, Weghorst, Helmer.

AZ, 2e helft: Bizot;Opdam, Vlaar, Wuytens, Haps; Til, Van Overeem, Hatzidiakos; Stengs, Friday, Dos Santos.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen