Meer comfort, maar een echte BMW 3-serie

© HSPublicity

Een BMW 3-serie rijdt als op rails. Maar het kan altijd nóg beter. Het wekt dan ook weinig verbazing dat de nieuwe 3-serie nog strakker stuurt dan zijn voorganger. Dynamisch was hij al, ook al vonden sommige berijders de vering wat te hard. De grote winst is echter de ruimte en het comfort.

“We hebben hard aan het onderstel gewerkt”, vertelt Jos van As, hoofd van de afdeling die bij BMW de onderstellen ontwikkelt. “We hebben in het bijzonder de wielophanging onder de loep genomen om het comfort te verhogen. En de wielbasis is met 50 mm toegenomen. Daardoor is de binnenruimte, vooral achterin, groter dan die van het vorige model.” Het interieur is ook heel strak afgewerkt en bij de luxere uitvoeringen is speels met kleuraccenten gewerkt.

Onze eerste rijtest met de nieuwe BMW 328i met benzinemotor toont aan dat de wegligging nog altijd op hoog niveau staat. En inderdaad: de vering is niet meer zo spijkerhard als die van de vorige. De 328i heeft een viercilindermotor – dus geen zescilinder, zoals het vorige model – maar de kracht is enorm.

De 3-serie is langer en breder dan de vorige versie. De neus is hoger en veel imposanter. Dat eerste is nodig voor meer veiligheid bij een onverhoopte botsing met een voetganger. Medio februari start de levering in Nederland.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.