Grote drukte door bloemendagen Anna Paulowna

Adele, compleet met muziek. In Breezand.© Foto Hollandmediacombinatie/Marten Visser

Pokémon.

Drukte in de Poldertuin

Clse up van de tulpen.

1 / 4
Marten Visser
Anna Paulowna

Grote drukte in en rond Anna Paulowna zaterdag, bij de start van de Bloemendagen.

Talloze mensen rijden, wandelen of fietsen langs de vele mozaiëken en werkstukken in Anna Paulowna, Van Ewijcksluis, Breezand en in het buitengebied.

De bezoekers komen van heinde en verre en worden soms letterlijk met busladingen tegelijk aangevoerd. Bertha uit Zwolle maakt een close upfoto van mooie tulpen.

,,We komen speciaal voor de Bloemendagen uit Zwolle, ja. Vanmorgen hebben we eerst de tulpenroute in de Flevopolder gedaan. Nu zijn we hier. We hebben net de Poldertuin bekeken. Prachtig, het is net de Keukenhof in ’t klein. Zo meteen gaan we met de auto langs de mozaïeken rijden. Daarna willen we nog een rondje doen door de bloemenvelden in de buurt. We maken er een mooie lange dag van.’’

Aan de kinderen is ook gedacht: zij kunnen een parcours afleggen waarbij ze een bal moeten voortstuwen met een bladblazer. Valt nog helemaal niet mee om die bal dan onder controle te houden, zo blijkt.

Jan van Werken en zijn vrouw Albertina komen uit het noorden van Friesland. ,,Bij ons zie je eigenlijk alleen maar grasland. Mooi om dan een keer de bollenvelden in bloei te zien. We hebben eerst een rondje gereden en nu gaan we kijken wat de mensen allemaal voor mooi kunstwerken hebben gemaakt van die bloemen’’, zegt Van Werken.

De jury is ondertussen ook op pad om alle kunstwerken te beoordelen. De winnaars worden later bekend gemaakt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.