Vrouwen van Jonas zijn kampioen

Judith Blansjaar
Volleybal

De vrouwen van Jonas behaalden dit weekend een 4-0 overwinning op Clam Dycke en hiermee is het kampioenschap voor dit seizoen veiliggesteld. Met deze volle winst kan de huidige nummer twee, Dinto, de Beverwijkse ploeg niet meer inhalen in de promotieklasse A.

Het was vrijdagavond een wedstrijd met ups en downs. Maar één ding stond centraal en dat was de vechtlust van Jonas.

De dames startte erg scherp aan het kampioensduel, waarvan vooraf gedacht werd dat die moeilijk te winnen was. Er werd goed geserveerd en verdedigd in de eerste set en Clam Dycke zat totaal nog niet in de wedstrijd, 14-25.

Vanaf de tweede set begon het een wedstrijd te worden. Er ontstonden veel lange rally’s en Clam Dycke kwam dichtbij het niveau van Jonas. Alle inzet van de thuisploeg bleek niet genoeg. De tweede en derde set gingen naar Jonas met 22-25. In de vierde set ging de stand lang gelijk op. In de eindfase van de wedstrijd stond Clam Dycke foutief opgesteld en hierop volgde en flinke discussie. De Zaankanters waren het niet eens met de scheidsrechter, maar gelukkig wist Jonas de concentratie vast de houden. Mede door het enthousiaste publiek van Jonas ging de spannende vierde set met 25-27 naar Jonas. Met nog twee wedstrijden te gaan, betekende dat het kampioenschap binnen is en Jonas volgend seizoen weer in de derde divisie mag uitkomen.

De vrouwen van Croonenburg speelde thuis tegen Sovoco en verloren helaas voor de Castricummers met 2-3. De thuisploeg kwam al snel op een 0-2 achterstand. Gelukkig herpakte de ploeg zich erg goed en wisten zich terug te knokken tot een 2-2. In de beslissende set was het gedaan. Sovoco liet niet meer met zich sollen, 8-15. Doordat Croonenburg wedstrijdpunten heeft gepakt blijven de dames op een tiende plaats staan en kunnen ze zich nog handhaven in de tweede divisie middels de promotie/degradatiewedstrijden.

Croonenburg H1 speelde dit weekend thuis tegen Amsterdam 2, de huidige nummer vier in de promotieklasse A. In de eerste twee sets speelde Amsterdam stabiel en liet Croonenburg niet in een ritme komen, 17-25 en 16-25. Vanaf de derde set begon het te draaien bij de mannen uit Castricum. Er werd goed geserveerd aan het net waren ze beter, 25-19. In de vierde set kwam Croonenburg net iets te kort op er een langere wedstrijd van de maken, 23-25, waardoor het 3-1 werd in het voordeel van Amsterdam.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen